پیله آ یا آلومینیومی
نوشته شده توسط : hr

پیله آ گیاهی چند ساله و همیشه سبزه که تا 30سانتی متر رشد میکنه. توپی شکل میشه و زینت خاصی به محیط میده. گیاهی که به چهار یا پنج سال زمان نیاز داره تا به رشد مطلوب و مورد نظر برسه. برگهای بیضی سبز و نقره ای اون جذابیت بسیار زیادی داره و علت نام گذاری اون به نام گیاه آلومینیومی همین رنگ سبز و نقره ای برگهای اونه. در اینجا در مورد روش نگهداری این گیاه زیبا بیشتر توضیح میدم.

پیله آ

این گیاه زیبا در فواصل معینی از رشدش و معمولا در فصل تابستان به گل میشینه. گلهای کوچک و زیبا به رنگ سفید. این گلها اصلا جنبه زینتی نداره و فاقد هر بو و عطری هست. علاقمندان به این گیاه, پیله آ رو صرفا برای زیبایی برگهای اون نگهداری میکنند.

به گل نشستن پیله آ

به گل نشستن پیله آ

از نکات قابل توجه در مورد این گیاه باید بگم که اگر متوجه شدید گیاهتون ضعیف شده و نیاز به تغذیه مصنوعی داره٬ میتونید کود مورد نیاز این گیاه رو به میزان 3 گرم در لیتر و هرهفته یکبار از فروردین تا مهرماه مورد استفاده قرار بدید .

دارندگان و علاقه مندان به گل و گیاه پیله آ رو گیاهی میشناسد که نگهداری از اون راحت و آسونه. من هم این موضوع رو قبول دارم اما به شرطی که شرایط نگهداری از اونو بخوبی بدونیم.

گیاه پیله آ
گیاه پیله آ

نور مورد نیاز پیله آ

پیله آ گیاهی بسیااار خوش قلقه. گیاهی که در شرایط آپارتمانی بتونه دوام بیاره و رشد کنه حتما خوش قلقه. اما اگه بخوام بهترین شرایط نوری برای پیله آ رو بگم باید بگم که مکان سایه آفتاب بهترین شرایط نوری رو داره. یادتون باشه که پیله آ از نور مستقیم آفتاب متنفره و تحت تاثیر نور مستقیم آفتاب پیله آ حتما خواهد سوخت. پس پیله آ رو در معرض نور قرار ندید.

 
گیاه پیله آ

گیاه پیله آ

جنس خاک مطلوب برای پیله آ

بهترین و مطلوب ترین خاک برای این گیاه خاک هلندی مرطوبه ( خاک هلندی : خاکی متشکل از کوکوپیت٬ پرلیت و پیت ماس ) البته با زهکشی مناسب. این گیاه زیبا برخلاف ظاهر بسیار شکننده و تردی که داره گرما دوسته اما اصلا نمیتونه سرما رو تحمل کنه. منظور من از گرما دمای بالا و گرمای گلخانه ای هست نه داغی آفتاب تابستان. با وجود گرما مشخصه که باید خاک این گیاه هم مرطوب باشه. پس همیشه خاک گیاه رو مرطوب نگه دارید و غبارپاشی رو روزانه انجام بدید. این گیاه تا زمانی که تحت شزایطی علفی و دراز نشه نیازی به هرس کردن نداره.

میزان آبدهی به پیله آ

همونطوری که گفتم باید خاک پیله آ همیشه مرطوب باشه پس خاک گیاه رو چک کنید و قبل از خشک شدن سطح خاک به گیاه آب بدید. در ضمن غبار پاشی روزانه رو فراموش نکنید.

بعضی از اوقات لکه هایی  روی برگهای پیله آ مشاهده میشه که دلیل این اتفاق اشتباهات و عادات غلط خود ماست. اولین دلیل استفاده از براق کننده های مصنوعی و شیمیایی هست که روزنه های گیاه رو با مواد روغنی پر میکنه و باعث میشه گیاه اجازه تنفس رو نداشته باشه. دومین دلیل غبار پاشی های ناصحیح گیاه هست. درسته پیله آ غبار پاشی رو دوست داره اما اگر غبار پاشی رو روی گیاهی که زیر نور مستقیم که البته برای گیاه مضر هست انجام بدید٬ آبها بجای رطوبت رسانی مثل ذره بین عمل میکنند و در آخر گیاه رو پر از لکه میکنند.

خاک مخصوص برای کاشت و پرورش و قلمه گیری گیاه پیله آ
خاک مخصوص برای کاشت و پرورش و قلمه گیری گیاه پیله آ

نکات مربوط به نگهداری پیله آ

  • اگر دیدید که برگهای گیاهتون تغییر رنگ داده و سیاه رنگ شده اینو بدونید که گیاهتون سردش شده.
  • اگر گیاه رو در شرایط کم نور قرار بدید گیاه شما بصورت علفی رشد میکنه. در واقع ساقه ها و شاخه های گیاه دراز و باریک میشن و برگها از هم فاصله میگیرن.
  • اگر برگهای گیاهتون خمیده شد بدونید که در آبپاشی و غبارپآشی کم کاری داشتید و گیاه شما تشنه هست.
استفاده از خاک نادرست برای پیله آ

استفاده از خاک نادرست برای پیله آ

اگه شما هم مثل من گلهاتونو مثل بچه هاتون دوست دارید پس باید متوجه تغییرات گلهاتون هم باشید. اگر برگهای جدید بوجود آمده ی پیله آ ریز و کوچک هستن باید به ریشه گیاهتون سر بزنید اما اگر گیاهتون متراکم بود باید گلدان گیاه رو تعویض کنید.

تعویض گلدان پیله آ

تعویض گلدان پیله آ

راه های تکثیر گیاه پیله آ

مثل خیلی از گیاه های دیگه پیله آ رو میشه به دو روش قلمه و پاجوش تکثیر کرد.

برای تکثیر به روش قلمه گیری٬ ار ساقه های بلند تر گیاه قلمه های 8 الی 10سانتی متری بگیرید. برگهای پایینی ساقه رو بگیرید و ته ساقه رو به هورمون ریشه زایی بزنید و بعد از اون در خاک مخصوص بکارید. یادتون باشه رطوبت خاک رو حفظ کنید.

اما برای تکثیر به روش پاجوش٬ از بغل گیاه پاجوش رو به همراه ریشه بیرون بیارید و در گلدان مورد نظرتون بکارید.

جدا کردن پاجوش برای تکثیر در زمان تعویض گلدان

جدا کردن پاجوش برای تکثیر در زمان تعویض گلدان

تعویض گلدان و تکثیر پیله آ

تعویض گلدان و تکثیر پیله آ

*********************

پیله آ  -  ALUMINIUM PLANT
PILEA CADIEREI: نام علمی
URTICACEAE  - گزنه: خانواده
چین و ویتنام: بومی منطقه
پیلئا: نام های دیگر
Pilea Cadierei
 
 خاک و تغذیه : خاک باغچه ، ماسه و تورب
دمای ایده آل محیط : 32 درجه سانتیگراد
آبیاری و رطوبت : کمی مرطوب
نور محیط : متوسط
پیله آ:
اسم علمی این گیاهPilea cadierei ، از خانواده urticaceae می باشد. این جنس دارای ۴۰۰ گونه از گیاهان همیشه سبز دائمی است
گونه مورد نظر بومی ویتنام است و ارتفاع آن به ۳۰ سانتیمترمی‌رسد
پیلئا یک گیاه چند ساله و همیشه سبز میباشد که 30 سانتی متر رشد میکند و 8 سانتی متر گستردگی دارد و حدود 2 تا 5 سال زمان نیاز است تا این گیاه به رشد کامل خود برسد.
این گیاه برگهایی متوسط به رنگ سبز تیره و بیضی شکل دارد که هر برگ شامل نقوش نقره ای رنگی می باشد و علت نامگذاری این گیاه به Aluminium plant( گیاه آلومینیومی) نیز ،همین رنگ برگها است.
گلهای پی لئا کوچک و سفید رنگ هستند و در طول تابستان بر روی شاخه ها دیده میشوند.
همانطور که در بالا نیز ذکر شد این گیاه بیشتر به خاطر برگهایش کاشته میشود و گلها جنبه زینتی ندارند.
گونه مذکورشاخه های منشعب و برگهای مستطیلی –تخم مرغی به طول ۸ سانتیمتر دارد که به طور متقابل قرار می‌گیرند.برگها سبز تیره با لکه های نقره ای در فواصل بین رگبرگها می باشند.
در گلخانه گیاهی ماندنی محسوب می شود و منظره ای انبوه و قدی در حدود 25 تا 30 سانتی متر دارد.
ارزش تزئینی آن بیشتر بخاطر برگهای بیضی شکل و نوک تیز آن است. رنگ برگ ها سبز پر رنگ است ولی در فاصله بین سه رگبرگ اصلی آنها لکه هایی به رنگ سفید نقره ای دیده می شود.
برگها متناوب ، صاف و بدون دندانه است ، بیضوی شکل و دارای رگه های مشخص اغلب با خطوط برنز یا نقره ای
دارای گلها بسیار کوچک است
کود موردنیاز این گیاه را می توان به میزان ۳ گرم درلیتر، هرهفته یکبار، از فروردین تا مهر هر ماه، مصرف نمود.
نگهداری از پی لئا بسیار ساده بوده و به شرح زیر میباشد: 
نور: این گیاه باید در نیمسایه و یا سایه قرار گیرد.
بهتر است در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار نداشته باشد زیرا باعث خشک شدن برگها میشود .
پی لئا به 3 تا 4 ساعت نور غیر مستقیم در روز نیاز دارد.  
خاک: خاک لومی مرطوب و خوب زهکشی شده،خاک مناسب برای رشد این گیاه است.br /> دما: بین 34 تا 46 درجه مناسب است.
به طور کلی این گیاه گرما دوست است ولی تا 15 درجه را میتواند تحمل کند.
این گیاه به رطوبت احتیاج دارد، به خصوص بسیار مهم است که خاک گلدان همیشه مرطوب باشد.
این گیاه معمولا در داخل خانه نگهداری میشود .
نیازی به هرس کردن این گیاه نمیباشد.
اگر گلدان پیله‌آ را در جای سردی بگذارید ممکن است یخ بزند و کلیه اندام گیاهی حالت افتادگی پیدا کند در این صورت، خشک شدن گیاه حتمی است.
قارچ بوتری تیس در آبیاری و رطوبت زیاد فعال شده و به گیاه حمله می کند و نقاط خاکستری و زخمهایی روی برگها دیده می شود. می توانید با سم قارچ کش گلدان را سمپاشی کنید
لکه های سوخته روی برگ در اثر استفاده از مواد براق کننده شیمیایی ایجاد می شود و یا اینکه گلدان در اثر اشعه مستقیم آفتاب دچار این عارضه می گردد.
غبار پاشی در آفتاب هم لکه های سوخته روی برگ ایجادمی کند. برگها در اثر هوای خیلی سرد سیاه می شوند
در صورتی که نور محیط کم باشد، ساقه های پیله‌آ دراز و منحرف شده و فاصله بین برگهایش زیاد می گردد. اگر مشاهده کردید برگها سقوط می نمایند، گلدان را ۱۵ دقیقه درون تشت آب بگذارید غبار پاشی را در تابستان فراموش نکنید.
به برگهای جدید توجه کنید. اگر کوچک و ریز هستند، ریشه را بازدید کرده و در صورت متراکم بودن گلدان را تعویض کنید. در غیر این صورت تغذیه مصنوعی هر دو هفته یکبار و یا تعویض خاک سطحی گلدان در جبران این عارضه موثر خواهد بود.
بیماری خاصی این گیاه را تهدید نمی کند فقط بهتر است مراقب کنه عنکبوتی، لکه برگی و پوسیدگی ساقه باشید.
پیله‌آ را می توانید به آسانی تکثیر کرده و درطول چند هفته گیاهی با اندازه مناسب تولید کنید. عمل تکثیر این گیاه بهتر است از اواسط تا اواخر بهار انجام شود ابتدا با یک جاقوی تیز، قلمه های انتهایی ساقه را به طول۶ تا ۷۶ سانتیمتر جدا کنید و انتهای آنها را در پودر هورمون ریشه زیایی فرو ببرید، سپس هر ۵ قلمه را در گلدانی با قطر دهانه ۹ سانتیمتر بکارید. خاک را نسبتا مرطو ب کنید و دما را روی ۱۸ تا ۲۰ درجه سانتیگراد، نگاهدارید. ریشه دهی یک ماه طول خواهد کشید. پس از آن تغذیه گیاه را شروع نمایید. در این مدت بهتر است کود مایع از حد طبیعی رقیق تر باشد. برای اینکه گیاهی پرپشت داشته باشد. می توانید جوانه ای جانبی را با دست بچینید.

 ************************

 

نام علمی: Pileacardierei
نام انگلیسی: Aluminium Plant
نام فارسی: پیله آ
خانواده: Urtiaceae

گیاه پیله آ دارای ۴۰۰ گونه از گیاهان همیشه سبز دائمی است. بومی مناطق جنگلی آفریقاست و دارای برگهایی متوسط به رنگ سبز تیره و بیضی شکل دارد که هر برگ شامل نقوش نقره ای رنگی می باشد و علت نامگذاری این گیاه به Aluminium plant (گیاه آلومینیومی) نیز همین رنگ برگها است.

گلهای پیله آ کوچک و سفید رنگ هستند و در طول تابستان بر روی شاخه ها دیده میشوند. این گیاه بیشتر به خاطر برگهایش کاشته میشود و گلها جنبه زینتی ندارند. در گلخانه گیاهی ماندنی محسوب می شود و منظره ای انبوه و قدی در حدود ۲۵ تا ۳۰ سانتی متر دارد.

نیازهای اکولوژیکی گیاه پیله آ
نور: این گیاه باید در نیمسایه و یا سایه قرار گیرد. بهتر است در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار نداشته باشد زیرا باعث خشک شدن برگها میشود . پیله آ به ۳ تا ۴ ساعت نور غیر مستقیم در روز نیاز دارد.

خاک: خاک لومی مرطوب و خوب زهکشی شده،خاک مناسب برای رشد این گیاه است

دما: بین ۳۴ تا ۴۶ درجه مناسب است. به طور کلی این گیاه گرما دوست است ولی تا ۱۵ درجه را میتواند تحمل کند.

رطوبت: این گیاه به رطوبت احتیاج دارد، به خصوص بسیار مهم است که خاک گلدان همیشه مرطوب باشد. این گیاه معمولا در داخل خانه نگهداری میشود.

آبیاری: متوسط، در تابستان هفته ای سه بار و در زمستان هفته ای یک بار آبیاری نمایید. در صورت کمی آبیاری برگ ها پژمرده شده و شروع به ریزش می کنند.

کود: کود موردنیاز این گیاه را می توان به میزان ۳ گرم درلیتر، هرهفته یکبار، از فروردین تا مهر هر ماه، مصرف نمود.

تکثیر: پیله‌آ را می توانید به آسانی تکثیر کرده و درطول چند هفته گیاهی با اندازه مناسب تولید کنید. عمل تکثیر این گیاه بهتر است از اواسط تا اواخر بهار انجام شود ابتدا با یک جاقوی تیز، قلمه های انتهایی ساقه را به طول۶ تا ۷۶ سانتیمتر جدا کنید و انتهای آنها را در پودر هورمون ریشه زیایی فرو ببرید، سپس هر ۵ قلمه را در گلدانی با قطر دهانه ۹ سانتیمتر بکارید. خاک را نسبتا مرطو ب کنید و دما را روی ۱۸ تا ۲۰ درجه سانتیگراد، نگاهدارید. ریشه دهی یک ماه طول خواهد کشید. پس از آن تغذیه گیاه را شروع نمایید. در این مدت بهتر است کود مایع از حد طبیعی رقیق تر باشد. برای اینکه گیاهی پرپشت داشته باشد. می توانید جوانه ای جانبی را با دست بچینید.

 




:: موضوعات مرتبط: گیاهان آپارتمانی , ,
:: بازدید از این مطلب : 2109
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 5 آذر 1396 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: